قهوه مي تواند به افراد كمتر احساس خستگي كند و سطح انرژي را افزايش دهد. دليل اين امر حاوي يک محرک به نام کافئين است - رايج ترين ماده روانگردان در جهان بعد از نوشيدن قهوه ، کافئين به جريان خون شما جذب مي شود. از آنجا ، به مغز شما سفر مي کند در مغز ، کافئين آدنوزين انتقال دهنده عصبي مهاري را مسدود مي کند.
هنگامي که اين اتفاق بيفتد ، ميزان انتقال دهنده هاي عصبي ديگر مانند نوراپي نفرين و دوپامين افزايش مي يابد و منجر به شليک نورون ها مي شود بسياري از مطالعات کنترل شده در انسان نشان مي دهد که قهوه جنبه هاي مختلف عملکرد مغز را بهبود مي بخشد - از جمله حافظه ، خلق و خوي ، هوشياري ، سطح انرژي ، زمان واکنش و عملکرد ذهني عمومي


 


قهوه نوشيدن


کارشناسان تخمين مي زنند که در سراسر جهان روزانه 2.25 ميليارد فنجان قهوه مصرف مي شود.


محققان فوايد نوشيدن قهوه را براي شرايطي مانند ديابت ، بيماري قلبي عروقي ، بيماري التهابي روده و بيماري کبد بررسي کرده اند. شواهدي وجود دارد که برخي از اين ادعاها را پشتيباني مي کند اما نه همه آنها.


قهوه حاوي تعدادي ماده مغذي مفيد از جمله ريبوفلاوين (ويتامين B-2) ، نياسين (ويتامين B-3) ، منيزيم ، پتاسيم و ترکيبات مختلف فنوليک يا آنتي اکسيدان ها است. برخي از متخصصان پيشنهاد مي کنند که اين و ساير مواد تشکيل دهنده موجود در قهوه به روش هاي مختلفي مي توانند براي بدن انسان مفيد باشند.


در اين مقاله به بررسي مزاياي سلامتي نوشيدن قهوه يا نوشيدني اسپرسو ، شواهد اثبات اين مزايا و خطرات نوشيدن قهوه پرداخته شده است


فوايد نوشيدن قهوه


مزاياي بالقوه سلامتي مرتبط با نوشيدن قهوه شامل موارد زير است:


محافظت در برابر ديابت نوع 2 ، بيماري پارکينسون ، بيماري کبد و سرطان کبد
ارتقاء قلب سالم


در بخش هاي زير ، اين مزايا را با جزئيات بيشتري پوشش مي دهيم.


قهوه و ديابت


قهوه ممکن است به محافظت در برابر ديابت نوع 2 کمک کند.


در سال 2014 ، محققاني که داده هاي خود را در مورد بيش از 48000 نفر جمع آوري کردند ، دريافتند که افرادي که مصرف قهوه خود را حداقل يک فنجان در روز بيش از 4 سال افزايش داده اند ، 11? خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را نسبت به افرادي که مصرف خود را افزايش نمي دهند ، داشتند.


يک متاآناليز از سال 2017 به اين نتيجه رسيد که افرادي که روزانه چهار تا شش فنجان قهوه کافئين دار يا کافئين دار يا بدون کافئين بنوشند ، خطر کمتري براي ابتلا به سندرم متابوليک از جمله ديابت نوع 2 دارند


منبع : سايت پزشکي روز.


 


قهوه و بيماري پارکينسون


مطالعات مختلف نشان داده اند که کافئين ، که در قهوه و بسياري از نوشيدني هاي ديگر وجود دارد ، ممکن است به محافظت در برابر بيماري پارکينسون کمک کند.


يک تيم به اين نتيجه رسيدند که مرداني که روزانه بيش از چهار فنجان قهوه مي نوشند ممکن است خطر ابتلا به پارکينسون را پنج برابر کمتر از افرادي باشد که ندارند.


علاوه بر اين ، يک مطالعه در سال 2012 ، کافئين موجود در قهوه ممکن است به کنترل حرکت در افراد مبتلا به پارکينسون کمک کند.


يافته هاي يک متاآناليز سال 2017 حاکي از ارتباط بين مصرف قهوه و خطر کمتري از بيماري پارکينسون ، حتي در بين افرادي است که سيگار مي کشند. اين تيم همچنين دريافتند افرادي که قهوه مي نوشند ممکن است کمتر دچار افسردگي و شرايط شناختي مانند آايمر شوند.


شواهد کافي وجود ندارد که ثابت کند نوشيدن قهوه بدون کافئين به جلوگيري از بيماري پارکينسون کمک مي کند.


قهوه و سرطان کبد


محققان ايتاليايي دريافتند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد را حدود 40 درصد کاهش مي دهد. برخي از نتايج حاکي از آن است که افرادي که روزانه سه فنجان مي نوشند ممکن است 50? خطر کمتري داشته باشند.


همچنين ، يک بررسي ادبيات در سال 2019 نتيجه گرفت که "مصرف قهوه احتمالاً خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش مي دهد."


قهوه و ساير بيماريهاي کبدي


يک متاآناليز از سال 2017 نتيجه گرفت که به نظر مي رسد مصرف هر نوع قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد ، بيماري کبد چرب غير الکلي و سيروز را کاهش مي دهد.


افرادي که قهوه مصرف مي کنند نيز ممکن است خطر ابتلا به بيماري سنگ کيسه صفرا را کاهش دهند.


در سال 2014 ، محققان مصرف قهوه را در بين مبتلايان به كلانژيت اسكلروز پيشين (PSC) و سيروز صفراوي اوليه (PBC) بررسي كردند. اين شرايط خود ايمني است که بر مجاري صفراوي در کبد تأثير مي گذارد.


آنها دريافتند که افراد مبتلا به PSC احتمالاً قهوه کمتري نسبت به افراد فاقد شرايط دارند. هيچ مدرکي وجود ندارد که نشان دهد ميزان مصرف قهوه در بين افراد با يا بدون PBC متفاوت است.


همچنين ، يک مطالعه در سال 2014 حاکي از ارتباط بين مصرف قهوه و خطر کمتري از مرگ ناشي از سيروز غير مرتبط با هپاتيت است. محققان پيشنهاد کردند که نوشيدن دو يا چند فنجان قهوه در روز ممکن است 66? خطر را کاهش دهد.


قهوه و سلامت قلب


يک مطالعه در سال 2012 به اين نتيجه رسيد که نوشيدن قهوه در اعتدال يا مصرف حدود دو وعده 8 اونس در روز ، ممکن است در مقابل نارسايي قلبي محافظت کند.


افرادي که هر روز مقادير متوسط قهوه مي نوشند ، در مقايسه با افرادي که نکردند ، خطر ابتلا به نارسايي قلبي 11? کمتر داشتند.


يکي از متاآناليزهاي سال 2017 نشان داد که مصرف کافئين ممکن است حداقل براي سلامتي قلبي عروقي ، از جمله فشار خون ، حداقل فوايد کمي داشته باشد.


با اين حال ، برخي از مطالعات حاکي از وجود سطوح بالاتر چربي خون (چربي) و کلسترول در افرادي است که قهوه بيشتري مصرف مي کنند.


 


ارزش غذايي قهوه


 


قهوه معمولي سياه (بدون شير يا خامه) کم کالري است. در حقيقت ، يک فنجان قهوه معمولي يا اسپرسو فقط حاوي 2 کالري است. با اين وجود ، اضافه کردن خامه يا شکر باعث افزايش ارزش کالري مي شود.


دانه هاي قهوه همچنين حاوي پلي فنول ها ، نوعي آنتي اکسيدان است.


آنتي اکسيدان ها مي توانند بدن خود را از راديکال هاي آزاد خلاص کنند ، نوعي از زباله ها که بدن به دليل داشتن فرآيندهاي خاص به طور طبيعي توليد مي کند.


راديکال هاي آزاد سمي هستند و ممکن است باعث التهاب شوند. دانشمندان پيوندهايي بين التهاب و جنبه هاي مختلف سندرم متابوليک از جمله ديابت نوع 2 و چاقي پيدا کرده اند.


در سال 2018 ، برخي محققان پيشنهاد كردند كه محتواي آنتي اکسيداني قهوه ممکن است از سندرم متابوليک محافظت کند.


نويسنده يک مقاله از سال 2017 خاطرنشان کرد: اگرچه دانشمندان مي توانند ثابت کنند که ترکيبات خاصي در دانه هاي قهوه وجود دارد ، اما هنوز مشخص نيست که پس از ورود به بدن انسان چه اتفاقي براي آنها مي افتد.


 


 


 


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موسیقی لرستان Brandy پيامبرم حضرت محمد Jim سپنتا پلیمر Eric Amy جمعیت آزاد اندیشان لرستان (شهرستان بروجرد) دبیر کل علی علائی ف≋ا≋ئ≋ز≋و≋ن شوق باران